My confirmation!

Me and my family outside of Bragernes church (12-05-2018) Photo credit: S. Moratti

My confirmation group outside of Bragernes church (2018) Photo credit: O.R Bøhn

My invitation to my confirmation (2018) Photo credit: V. Svebakk

My dad's speech to me (2018) Photo credit: S. Moratti

My beautiful grandparents, Elsa and Ingvar Bøhn (2018) Photo credit: S. Moratti

My confirmation (2018) Photo credit: S. Moratti

Thinking of my big sister Sharidyn (2018) Photo credit: S. Moratti

Min første skoleball

Me (2018) Photo Credits: O.R Bøhn

Princess for a night (2018) Photo Credit: S.Svebakk-Bøhn

20-04-2018 9:06 pm

For et par uker siden dro jeg på mitt aller første skoleball (eller prom), og ballet hadde alle elementer man forventer et vellykket skoleball skal ha - høy musikk, gode venner og mat.

Jeg hadde overhode ikke tenkt at jeg skulle få en ny kjole til skoleballet, og mindre tro på at jeg også skulle kjøpe en ny kjole. I skapet henger en nydelig og brukt festkjole som jeg syntes passet fint til anledningen og jeg trengte virkelig ikke enda en. Men som en overraskelse, skulle jeg dra sammen med foreldrene mine til Tina Ritzi's i Drammen. Det har visstnok vært en tradisjon at jentene i familien skal innom denne butikken i løpet av ungdomstiden. Her kjøpte også min storesøster hennes ballkjole, og tradisjonen tro skulle jeg også fortsette med det. Det var ingen press på at jeg skulle få meg en ny kjole men heller å oppleve å kle meg ut i den berømte Tina Ritzi's butikk.

Nesten hele gulvflaten er tildekket med kjoler av ulike størrelser, fasonger og farger. Det er garantert en kjole for alle damer og tenåringsjenter i denne butikken. Det var litt overveldende å bli sluppet ut i butikken alene. Etter 10 minutter, hadde jeg lite peiling på hva jeg egentlig så etter. Heldigvis fikk jeg god hjelp av daglig leder, Bente Tveit, og i løpet av sekunder holdt Bente en kjole i hånda hennes som hun mente kunne passe for meg, og det hadde hun helt rett i.

Kjolen er designet av Kari Wenche Tveit i LKW design AS, og er marineblå farge.

Tusen hjertelig takk til foreldrene mine for at jeg fikk være en prinsesse for en kveld, Bente for hennes hjelp i å gjøre kjolen klar til meg, og Kari Wenche og Lisbeth for en meget hyggelig samtale.

Her er jeg avbildet med designeren Kari Wenche som står ved siden av meg, og til venstre på bildet er Lisbeth Borge-Karlsen som er daglig leder i LKW Design AS, i tillegg til daglig leder; Bente av Tina Ritzi Drammen (2018) Photo Credit: O.R Bøhn

Min Bunad - Nedre Buskerud

14-03-2018 7:32 pm

Det aller viktigste når man er konfirmant er hva man skal ha på seg. En av det viktigste kulturell arv vi har i Norge er bunaden. I nesten 150 år har nordmenn brukt bunad. Ifølge Norsk institutt for Bunad og Folkedrakt, finnes det 450 drakter og plagg som betegnes som bunad. Nær 70 prosent av alle norske kvinner har en bunad hengende i skapet, og samlet verdi av norske bunader antas å være mer enn 30 milliarder kroner i følge Husfliden.

Nedre Buskerud Bunad

Etter en veldig sein start med å komme i gang, ble konfirmasjonsdagen min reddet takket være Eli. Eli har brodert bunaden min (stakk, lue, veske og belte) som hun brukte knapt to uker på å bli ferdig. Hun er utrolig dyktig i tillegg til å være veldig snill. Kan absolutt anbefale Eli til fremtidige konfirmanter. Kontaktinformasjon til Eli kan man finne hos Husfliden i Drammen.

Nå gjenstår "montering" dvs at bunaden skal bli sydd sammen. Kan puste lettet ut fordi bunaden skal bli ferdig til konfirmasjon i mai. Gleder meg.

Trykk linken for mer informasjon om historien av Nedre Buskerud Bunad skrevet av Hilde Thorsby. Kilden til historien er Kristi Bøhn. Gjett om vi var i slekt. Dessverre gikk kjære Kristi bort i 2015 men endel av arven hennes ligger i alle de bunader til konfirmanter som hun har påtegnet. 

Følg med på fortsettelsen.

Til nesten gang.

Savannah SB

Meg og Eli dagen jeg hentet min bunad (2018) Kilde: O.R Bøhn

Slik ser ut brodering på Nedre Buskerud Bunad (2018) Kilde: O.R Bøhn